Φρικασέ

Υλικά:

½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο άπαχο.
½ κιλό μαρούλι
1κρεμμύδι ξερό
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1φλιτζάνι άνηθο
4κουτάλίες ελαιόλαδο
1φλιτζανάκι λευκό κρασί
1κρόκος αυγού
1γιαούρτι 0%
1κουταλία κορν-φλάουρ
Χυμό από 1λεμόνι
Λίγο αλάτι,πιπέρι
1-2φύλλα δάφνης

Εκτέλεση:

Βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μια κατσαρόλα χωρίς λάδι.
Ρίχνουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια στην καυτή κατσαρόλα για να ροδίσει και να κλειστούν μέσα οι χυμοί του.
Σβήνουμε το κρέας και το κρεμμύδι με λευκό κρασί.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε 1-2ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει για 1 ½ -2ώρες.Σε περίπτωση που το κρέας αφρίζει καθώς βράζει αφαιρέστε με ένα κουτάλι τον αφρό.
Προς το τέλος της βράσης προσθέστε το λάδι και το μαρούλι,το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο ψιλοκομμενο.
Για το αυγολέμονο χτυπάμε χωριστά το χυμό λεμονιού με τον κρόκο αβγου και το κόρν φλάουρ για να ομογενοποιηθούν.
Αφού χτυπηθούν καλά προσθέτουμε και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,παίρνουμε λίγο ζωμό από το κρέας και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μπόλ του αβγολέμονου ανακατεύοντας συνεχώς.
Στο τέλος ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αβγολέμονο ανακινώντας την ελαφρά ώστε να ανακατευτούν τα υλικά.