Το Deep Tissue (εν τω βάθη) Massage είναι ένα είδος θεραπευτικής μάλαξης η οποία επικεντρώνεται στην επαναφορά της αρχική θέσης των βαθύτερων στιβάδων των μυϊκών και περιτονιακών ιστών.

 

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις χρόνιας σύσπασης και έντασης των μυών σε περιοχές του σώματος, όπως στην περιοχή του λαιμού/αυχένα, της πλάτης, της μέσης, των ώμων. Κάποιες από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται μοιάζουν με αυτές της σουηδικής κλασικής μάλαξης, αλλά η κίνηση είναι πολύ πιο αργή και η πίεση πιο βαθειά. Επιπλέον, ο θεραπευτής επικεντρώνεται, κυρίως, στα σημεία όπου υπάρχει πόνος και ένταση (σε αντιδιαστολή με τη γενικευμένη χαλάρωση όλου του σώματος που επιδιώκεται στη σουηδική, κλασική μάλαξη).

 

Τα Trigger Points (μυοπεριτονιακά σημεία πυροδότησης πόνου) από μόνα τους είναι χρόνιες φλεγμονή που συνήθως εντοπίζονται σε αυχένα & πλάτη. Με κάθετες δαχτυλοπιέσεις διάρκειας 30’’-40’’, ειδικές κινήσεις & διατάσεις γίνεται διάλυση του οζιδίου, που αυτό είναι ο στόχος αυτού του τύπου μάλαξης. Η ομαλοποίηση των μυοπεριτονειακών σημείων πυροδότησης πόνου δίνει το έναυσμα για μια σειρά από αλλαγές στο νευρικό & μυοσκελετικό σύστημα καθώς ο οργανισμός ξαναποκτά τις χαμένες δυνατότητες διάτασης, φυσιολογικού εύρους κίνησης των αρθρώσεων και ικανοποιητικής μυϊκής δύναμης.

Οι αλλαγές αυτές θα επιτευχθούν από την σοφία του σώματος του δέκτη και από τις δυνατότητες του νευρικού του συστήματος.

Instagram