Μάλαξη & διατάσεις της αυχενικής & οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης (πόνοι σε αυχένα και μέση)

Ο αυχένας και η μέση μας επιβαρύνεται καθημερινά επειδή εκ κατασκευής έχουν μεγάλη κινητικότητα. Ειδικότερα η οσφυϊκή μοίρα (μέση) πρέπει να βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση. Εκτός από την ενδυνάμωση, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το στρώμα & το μαξιλάρι που κοιμόμαστε, αφού το 1/3 του χρόνου της ζωής μας το δαπανάμε στο κρεβάτι για την ξεκούραση, αλλά και οι καθημερινές δραστηριότητες (στον εργασιακό και μη χώρο) όπου πρέπει να γίνονται με εργονομία. Άλλες αιτίες για πόνους μπορεί να είναι η κακή διατροφή, τα διάφορα οιδήματα, το στρες, μεταβολικά νοσήματα, αλλά και διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα, κ.α.
Στην έξαρση του πόνου οι κινήσεις που γίνονται είναι εξαιρετικά ήπιες για χαλάρωμα επερχόμενου μυϊκού σπασμού, και ομαλοποίησης των μυοπεριτονιακών σημείων πυροδότησης πόνου.

Δίνονται οδηγίες για ασκήσεις & διατάσεις στο σπίτι & στον εργασιακό χώρο για βελτίωση σωματικής στάσης & αποφυγή επανεμφάνισης της ενόχλησης/πόνου, καθώς και οδηγίες άμεσης ανακούφισης στο σπίτι.

** To Φοίβη Pilates & Wellness Studio ως σκοπό του έχει τη χαλάρωση και την ευεξία σας μετά από μια κουραστική ημέρα με εμπιστοσύνη στο συναίσθημα του δέκτη και όχι την θεραπεία τυχόν χρόνιων παθήσεων ή άλλων περιπτώσεων που χρήζουν ιατρικής φροντίδας. **

Instagram