«Total-reshape»

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εκγύμνασης, με το πρόγραμμα σχεδιασμένο καθαρά στις προσωπικές ανάγκες του ασκουμένου.

Το «Total-reshape» έχει σαν αρχή έχει την προπόνηση με τη χρήση του Σωματικού Βάρους. Σαν αποτέλεσμα έχουμε ταυτόχρονα την αύξηση της δύναμης του κάθε ασκουμένου σε συνδυασμό με τον απόλυτο έλεγχο του σώματός του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη χρήση όλου του εξοπλισμού του studio, όπως αερόβια μηχανήματα (διάδρομος, ελλειπτικό ποδήλατο), Power Plate, Flowing, TRX καθώς και όργανα του Pilate, τα props (fit ball, rings, λάστιχα κ.λ.π.).

Στο «Total-reshape» κάθε 4 εβδομάδες γίνεται αξιολόγηση των δυνατοτήτων του ασκουμένου, καταγράφεται η αλλαγή της απόδοσης και θέτονται νέοι στόχοι.

Flowin

Το καινούριο “παιχνίδι” στο χώρο του fitness. Η ιδέα γεννήθηκε από μια ομάδα δεκαθλητών και προπονητών με τεράστια εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού και της υγείας. Η άσκηση με το “Flowin” στοχεύει στη σταθερότητα, την κινητικότητα, την ισορροπία, την ταχύτητα και την ενδυνάμωση.
Οι βασικές αρχές του “Flowin” είναι οι κινήσεις σε οριζόντιο άξονα πάνω στη βάση του οργάνου, με ελαχιστοποίηση των τριβών μέσω των ειδικών βάσεων στήριξης. Χρησιμοποιώντας το σωματικό βάρος, επιλέγεται το είδος των απαραίτητων ασκήσεων και η απαιτούμενη τριβή, ώστε το σώμα να γυμνάζεται στο επείπεδο δυσκολίας της επιλογής και των αναγκών σας.

Power Plate

Η 30’ επιτυχία! Το power plate είναι η κορυφαία συσκευή δόνησης στον κόσμο. Χρήσιμοποιεί τις αρχές της « προπόνησης επιτάχυνσης » ώστε να ενεργοποιεί την φυσική αντίδραση του σώματος προς τη δόνηση. Οι δονήσεις αυτές μεταφέρουν τα κύματα ενέργειας σε όλο το σώμα, προκαλώντας μυϊκές συσπάσεις 25 με 50 φορές ανά δευτερόλεπτο, βελτιώνοντας τα επίπεδα της μυϊκής ενδυνάμωσης, της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας και της επίδοσης με μόλις 15’ λεπτά την ημέρα, 2-3 φορές την εβδομάδα.
Το power plate αποτελεί για τον σύγχρονο άνθρωπο, που ο χρόνος του είναι περιορισμένος, την πηγή για μία ολοκληρωμένη προπόνηση.

Bosu

Ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα στο χώρο του fitness. Δημιουργήθηκε το 2000 από το David Weck και σαν αρχή έχει τη βελτίωση της φυσικής ισορροπίας μέσω σύνθετων κινήσεων που έχουν αποτέλεσμα στο συντονισμό του νευρομυικού συστήματος και του εγκεφάλου. Χρησιμοποιείται και από τις δυο πλευρές του, σε πληθώρα ασκήσεων. Η προπόνηση με το Bosu μπορεί να γίνει αρκετά απαιτητική αλλά συγχρόνως απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας και φυσικής κατάστασης κάθε ασκουμένου.
Το όργανο αυτό χρησιμοποιείται μέσα στο μάθημα του Personal Training. Δοκιμάστε το και στα καινούρια μας ολοκληρωμένα ατομικά 30λεπτα προγράμματα (Bosu reshape, TRX reshape).

TRX / AEROSLING

Δημιουργήθηκε στις Η.Π.Α για τους Navy Seals και κατασκευάστηκε από τη “Fitness Anywhere”.

Είναι το νέο, επαναστατικό όργανο που χρησιμοποιεί το σωματικό βάρος σ΄ ένα ασκησιολόγιο με εκατοντάδες ασκήσεις που δίνουν στον ασκούμενο δύναμη, ελαστικότητα, ισορροπία, κινητικότητα (αρθρώσεων κ.λ.π.) και προστασία από τραυματισμούς.

Το TRX είναι σχεδιασμένο για όλα τα επίπεδα ασκουμένων, αφού χρησιμοποιείται από επαγγελματίες αθλητές που χρειάζονται τη μέγιστη απόδοση, μέχρι και καθημερινούς ανθρώπους που απλά θέλουν να νιώθουν και να δείχνουν όσο καλύτερα γίνεται!

Στο FPilates έχουμε κάτι ακόμα πιό αποδοτικό για την προπόνησή σας: τους ιμάντες AEROSLING.
Ο ιμάντας αιώρησης Aerosling πάει την προπόνησή σας σε αθλητικό επίπεδο φέρνοντας γρηγορότερα αποτελέσματα απ’ ότι οι κλασικοί ιμάντες TRX σε θέματα ενδυνάμωσης, ισορροπίας & ιδιοδεκτικότητας. Οι ασκούμενοι στο Aerosling είναι φανατικοί οπαδοί του!!

Kettlebell

Για να πάτε την προπόνησή σας ένα σκαλί παραπάνω θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε βάρη τα οποία δε «φουσκώνουν» απλά τους μύς σας. Τα βάρη αυτά λέγονται Kettlebell. Χιλιάδες άνθρωποι ανακαλύπτουν ξανά τη διαχρονική αυτή μέθοδο ενδυνάμωσης, που έχει τις ρίζες της στο βάθος των αιώνων. Επαγγελματίες προπονητές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τα Kettlebell στην προπόνησή τους εκεί που τα κλασσικά μηχανήματα για βάρη δε μπορούν ν’ αποδώσουν. Τα Kettlebell είναι το κλειδί για να χτίσει κανείς μύες με ελαστικότητα, δύναμη, αντοχή κι εκρηκτικότητα καίγοντας, παράλληλα, λίπος.
Μην αναρωτιέστε αν θα έπρεπε να ξεκινήσετε προπόνηση με Kettlebells αλλά πότε θα ξεκινήσετε!

Stroops

Το σύστημα εκγύμνασης της εταιρίας Stroops αποτελείται από λάστιχα μεγάλης αντίστασης (με υφασμάτινη εξωτερική επένδυση), λαβές και ζώνη η οποία συνδέεται με τα λάστιχα. Το ολοκληρωμένο αυτό σύστημα ονομάζεται “Son of the Beast”και υπόσχεται μεγάλο εύρος ασκήσεων, με αντίστοιχα “μεγάλο” αποτέλεσμα!

Sandbag

Είναι αυτό που λεέι η λέξη: σάκοι με άμμο! Στο μέγεθος ενός σακ-βουαγιάζ, από αδιάβροχο κι ανθεκτικό υλικό και με πολλαπλές λαβές χειρισμού, είναι σχεδιασμένοι ώστε να προσφέρουν ένα εύρος 400 τουλάχιστον ασκήσεων, ενδυναμώνοντας τις μυικές ομάδες που χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας κινήσεις. Προπονώντας το σώμα με φυσικό τρόπο και με φυσικές κινήσεις, αποφεύγουμε τους τραυματισμούς, έχουμε κλύτερη απόδοση και αποτελέσματα στην προπόνηση.

Medicine Balls

Πρόκειται για δερμάτινες μπάλες με ραφτές ενώσεις, σε διάφορες διαμέτρους και βάρη. Χρησιμοποιούνται για την ενδυνάμωση μεγάλου εύρους κινήσεων και τον εμπλουτισμό άλλων ασκήσεων, αλλά και για την αποκατάσταση τραυματισμών, απ’ όπου και ξεκίνησε η χρήση τους και πήραν το όνομά τους! Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για τα ελεύθερα βάρη, ενώ λέγεται πως ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε μπάλες από δέρμα ζώων, τις οποίες πετούσαν οι ασθενείς στον αέρα ή μεταξύ τους, ως μέθοδο αποκατάστασης.

Ugi Ball

Η Ugi Ball είναι μια μαλακή και  μεγαλύτερη  medicine ball. Αυτό διαφοροποιεί τις ιδιότητές της και δίνει άλλες δυνατότητες χρήσης στην προπόνηση. Χρησιμοποιείται εξίσου για ενδυνάμωση και για καρδιοαναπνευστική άσκηση.

Facebook
Instagram