Γιατί Pilates;

Με το Pilates μυαλό και σώμα δουλεύουν συνέχεια και χτίζουν δυνατούς κι επιμηκυμένους μύες, αφού συνδυάζει την αναπνοή και το συντονισμό όλου του σώματος έτσι ώστε να επιτύχουμε:

 • Συμμετρική στάση, μυική συναρμογή
 • Ενδυνάμωση του κορμού
 • Σταθεροποίηση σπονδυλικής στήλης, λεκάνης, ωμοπλάτης
 • Ευλυγισία μυών
 • Κινητικότητα αρθρώσεων

Για ποιόν είναι το Pilates;

Όλοι μπορούν να κάνουν Pilates! Διότι μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του κάθε ασκουμένου ξεχωριστά. Είναι έτσι σχεδιασμένο, με πληθώρα ασκήσεων (άνω των 500 σε όργανα και mat) και παραλλαγές αυτών, ώστε να μπορεί να το κάνει κάποιος νέος αλλά και κάποιος ηλικιωμένος, κάποιος αθλητής/χορευτής αλλά και άτομο με κινητικούς περιορισμούς. Είναι για άντρες και γυναίκες.

Pilates Mat

Όλο το ρεπερτόριο των ασκήσεων του Pilates μπορεί να εκτελεστεί στο έδαφος με ένα απλό στρώμα (mat) χρησιμοποιώντας απλά το σωματικό βάρος. Κάνοντας τις ασκήσεις αυτές σε συχνότητα από 2 φορές την εβδομάδα μέχρι και καθημερινά αλλάζεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, κινείσαι κι αισθάνεσαι!

Μηχανήματα Πιλάτες

Τα όργανα του Pilates μεταμορφώνουν το σώμα προσφέροντας συγχρόνως ενδυνάμωση, σύσφιξη κι ευλυγισία, με την απόλυτη ασφάλεια σπονδυλική στήλη κι αυχένα. Το studio διαθέτει:

 • Ladder Barrel (1)
 • Chair (1)
 • Pilates Arc (1)
 • Reformers (3) με jumpboards (2)
 • Springboards (2)
 • Tower (1)

και μας δίνεται έτσι η δυνατότητα να σχηματίζουμε μικρά γκρουπ 3-4 ατόμων, ο καθένας εκ των οποίων ακολουθεί το προσωπικό του πρόγραμμα, στημένο πάνω στις δικές του ανάγκες και στόχους, πάντα με την καθοδήγηση του δασκάλου.

Pilates Props

Οι ασκήσεις του Pilates (mat & equipment) μπορούν να εμπλουτιστούν με τα props (λάστιχα, μπαλίτσες, foam roller, βαράκια, magic circle), τα οποία προσφέρουν παραπάνω ενδυνάμωση, ευλυγισία, σταθεροποίηση, κάνοντας έτσι το μάθημα πιο ενδιαφέρον και δίνοντας ποικιλία σε επίπεδα δυσκολίας.

Pilates Mature

Καθώς η μέθοδος προσαρμόζεται στο άτομο, μπορούν να την ακολουθήσουν και ηλικιωμένα άτομα που πιθανότατα να έχουν προβλήματα όπως έλλειψη ισορροπίας κι ευλυγισίας, οστεοπόρωση, αρθρίτιδα, ρευματισμούς κ.ά. Με το Pilates Mature ανακαλύπτεις το σώμα σου ξανά!

Pilates pre – post Natal

Σεβόμενη την αλλαγή του σώματος κάθε γυναίκας στη σημαντική αυτή περίοδο της ζωής της, η μέθοδος προσαρμόζεται στις ανάγκες της εγκύου. Προσφέρει, αρχικά, ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους, κάτι που θα χρειαστεί και στον τοκετό και μαθαίνει τη γυναίκα να διαχειρίζεται σωστά το σώμα της κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης, προσφέροντας ενδυνάμωση, στήριξη και απαλείφοντας πόνους μέσης, γονάτων, αυχένα κ.λ.π.

Η περίοδος που ακολουθεί μετά την εγκυμοσύνη είναι πάλι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή της γυναίκας, αφού το σώμα (μύες, οστά, ορμόνες) πρέπει να επανέλθει με σωστό τρόπο και ρυθμό στη φυσιολογική του κατάσταση, δίνοντας στη νέα μητέρα αυτοπεποίθηση για το σώμα της και απαλλάσσοντάς την από μυικούς πόνους (μέση, πλάτη κ.λ.π.).

Aerial Pilates

Είναι ένα νέο και πολύ διαδεδομένο είδος άσκησης, που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του Pilates με την έλλειψη βαρύτητας και την αιώρηση. Εκτελείται με τη βοήθεια ενός ειδικού πανιού. Γυμν΄ζει κι ευθυγραμμίζει το σώμα, χαλαρώνει τις αρθρώσεις και βοηθά στην αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων. Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αντενδείκνυται σε όσους έχουν: υπέρταση, γλαύκωμα, σε εγκύους και όσους έχουν κάνει πρόσφατα επεμβάσεις.

Pilates και αποκατάσταση

Όλο το ασκησιολόγιο της μεθόδου απευθύνεται στο σώμα συνολικά κι έχει ως αρχή την ιδιαιτερότητα του κάθε ατόμου ξεχωριστά. Αυτό καθιστά το Pilates ένα άρτιο σύστημα αποκατάστασης για τη σπονδυλική στήλη, γόνατα, ισχία, ώμους καθώς κι επαναλαμβανόμενους μυικούς τραυματισμούς. Διορθώνει ασσυμετρίες και χρόνιες αδυναμίες, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο της υποτροπή τραυματισμών και φέρνοντας το σώμα σε ισορροπία.

Instagram